مدیر کل بهزیستی استان تهران :برخی متکدیان با هواپیما برای گدایی به تهران میآیند
مدیر کل بهزیستی استان تهران گفت: در میان متکدیان جمع آوری شده افراد شهرستانی دیده شده است که هفتهای یکبار با هواپیما برای گدایی به تهران می آیند و بر میگردند.
محمد نفریه افزود: اگر چه پس از اجرای طرح جمع آوری متکدیان در تهران از اول امسال، شگرد متکدیان برای گدایی به روشهای مختلف از جمله دستفروشی یا گدایی با لباس شیک تغییر کرده است و حتی با وجودی که برخی متکدیان مجرم دوباره به سطح شهر بازگشتهاند، هنوز این طرح با همکاری شهرداری و سازمان بهزیستی در تهران ادامه دارد.
* جمع آوری متکدیان ادامه دارد
وی گفت: از زمان اجرای طرح جمع آوری متکدیان،نظر بهزیستی این بود که این طرح نباید به صورت ضربتی و مقطعی انجام شود بلکه باید یک طرح دائمی و پیوسته باشد و خوشبختانه روند ادامه طرح در همین مسیر قرار گرفته است.
وی ادامه داد: از زمان اجرای این طرح در سال جاری چند هزار متکدی از سوی شهرداری جمع آوری شده است که حدود 370 نفر آنها جزو گروه هدف سازمان بهزیستی بودهاند، از این تعداد تاکنون 250 متکدی به مراکز نگهداری بهزیستی سپرده شدهاند و حدود 120 نفر دیگر پشت نوبت هستند.
*120 متکدی پشت نوبت خدمات بهزیستی
وی گفت: از حدود 120 متکدی جمع آوری شده پشت نوبت که در گروه هدف بهزیستی هستند حدود 55 نفر شهرستانی هستند و باید به بهزیستی استان مربوطه فرستاده شوند و در مورد بقیه نیز به دنبال کسب بودجه لازم و تهیه مکان مناسب با حداقل شرایط تغذیهای و بهداشتی هستیم تا در اسرع وقت در محل مناسب مستقر شوند.
نفریه افزود: افراد گروه هدف بهزیستی شامل بیماران روانی مزمن، متکدیان سالمند و کودکان یا زنان بی خانمان هستند اما در میان متکدیان مثلا فرد 30 ساله سالمی وجود دارد که بی خانمان است این فرد در گروه هدف بهزیستی قرار ندارد و باید نهادهای دیگر مانند وزارت کار با آموزش شغل به این افراد و فراهم کردن زمینه اشتغال برای آنان به ساماندهی وضعیت وی بپردازند که ظاهرا هنوز در این زمینه اقدام جدی انجام نشده است.
مدیر کل بهزیستی استان تهران گفت: نگهداری متکدیان گروه هدف بهزیستی هزینه زیادی را به بهزیستی تحمیل میکند به طوری که ممکن است یک بیمار روانی مزمن 30 ساله تا 70 سالگی مهمان بهزیستی باشد یا یک سالمند 50 ساله بی خانمان ممکن است بیش از 20 سال در مراکز بهزیستی بماند که تهیه هزینه زندگی این افراد مستلزم صرف بودجه لازم است.
وی افزود: در زمان حاضر اکثر متکدیان گروه هدف بهزیستی به مراکز خصوصی تحت نظارت بهزیستی فرستاده میشوند و بهزیستی با پرداخت یک سوم هزینه نگهداری آنها در مراکز دولتی به صورت یارانه به این مراکز کمک می کند و بقیه هزینه نگهداری را خود مراکز خصوصی تامین میکنند.
نفریه گفت: به جز متکدیان گروه هدف بهزیستی افراد دیگری از جمله متکدیان حرفهای، افراد مجرم و نیز اتباع بیگانه نیز هستند که باید توسط مراکز دیگر از جمله مراجع قضایی، سازمان زندانها و نیز وزارت کشور ساماندهی شوند.
*درآمد متکدیان از کارمندان بیشتر است
وی گفت: سودآوری و درآمد بالای متکدیان عامل گرایش عدهای از افراد متمول به این حرفه شده است زیرا درآمد حاصل از گدایی از متوسط درآمد یک کارمند فعال در جامعه بسیار بالاتر است.
وی افزود: در کنار لزوما اجرای طرح برخورد با متکدیان و نیز حمایت ارگانهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد به نیازمندان واقعی، همکاری مردم نیز لازم است و تا زمانی که مردم به متکدیان در سطح شهر کمک میکنند افراد شیاد با سوء استفاده از عواطف مردم به تکدی می پردازند بنابراین بهترین راه برای کنترل این پدیده این است که مردم به هیچوجه به متکدیان در سطح شهر کمک نکنند و ساماندهی و حمایت از نیازمندان را نیز به سازمانها و ارگانهای متولی واگذار کنند.
انتهای پیام/